Wie zijn wij

Wij zijn Bart en Emmy Rensen en zijn 'verslaafd' aan de Vizsla's sinds de komst van ons eerste teefje Bora in 1999.

In de daarop volgende jaren kwamen er nog een paar Vizsla's bij; eerst Szerencse een raszuiver zusje van Bora.

In 2003 fokten we ons eerst nestje met Bora en hieruit hebben we een teefje Finaud zelf aangehouden. Helaas is Finaud in januari 2012 overleden. Finaud heeft veel mooi werk laten zien op jacht, met het KNJV werk en ze mocht zelfs in 2009 op de Nimrod staan.

Finaud heeft 1 nestje gekregen en hieruit hebben we haar dochter Questa aangehouden. Ook haar dochter laat zien haar 'mannetje' te staan op jacht en in het KNJV werk. Haar zoon Timo heeft inmiddels ook diverse jachtdiploma's behaald en wij denken dat hij nog meer mooie resultaten zal neerzetten in de toekomst.

Szerencse heeft 2 nestjes gekregen, in 2006 en in 2008. Uit het laatste nestje hebben we het teefje Gogo aangehouden. In augustus 2011 hebben we een klein uitstapje gemaakt naar een Vizsla draadhaar en Reddish geļmporteerd uit Hongarije. Zij heeft al even mogen 'ruiken' aan een jachtdag in de polder en dat zag er veelbelovend uit.

Wij vinden het belangrijk om de jachteigenschappen in onze Vizsla's te behouden en zo mogelijk te verbeteren. Al onze honden krijgen gelegenheid om mee te gaan jagen en dat is genieten voor baas en hond!

Onze pups maken al in een vroeg stadium kennis met allerlei soorten wild en we laten ze op een positieve manier wennen aan fluit en schot. We leggen de basis voor socialisatie en bereiden onze nieuwe pupeigenaren uitgebreid voor op de komst van het Vizsla pupje. Wij verwachten dat de nieuwe eigenaren de pups enkele malen bezoeken tijdens de eerste 7 weken en organiseren een gezellige leerzame avond, met alle nieuwe eigenaren in de week voordat de pups naar hun nieuwe huis gaan. We doen er alles aan om onze pups samen met hun nieuwe 'baasjes' een goede start te geven. Als de pups 7 weken zijn zal er ook nog een onafhankelijke test plaatsvinden. Het is ons streven om een mooie combinatie te maken tussen de nieuwe eigenaar met de juiste pup.

Kortom; het Vizsla-virus is nog steeds actief in huize Vizsetre en we houden van een mooie actieve, werkende Vizsla.

Bart en Emmy Rensen